Híreink


XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár2018.9.27

Várjuk Önt és Munkatársait a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárra, 2018. május 10 - 12. Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum területén a G/907 standon.

 
Gépkiállítók térképe, PENDA KFT. G/907 stand:
 
Kiállítás térképe:
 
 
Hódmezővásárhely, 47-es főút 195 km.
Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum
GPS koordináták:
MIO: N 46.43398˚ E 20.36289˚
GARMIN: N 46˚26.047´ E 20˚21.776´
 
Nyitvatartás:
minden nap 9-18 óráig
 
Belépőjegy: 1500 Ft
(18 éven aluliak részére ingyenes)
Parkolójegy: 1500 Ft
 
A kiállítás honlapja: http://www.allattenyesztesinapok.hu
 
 
2018-ban a jubileumi XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt május 10-11-12-én, azaz csütörtök – péntek – szombati napokon tartjuk.  Tavaly, azaz 2017 óta a kiállítók kérésére és a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a hétköznapokat választottuk.
 
A kiállítás a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.
 
 A részvénytársaság teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját, s vezette be az állatbírálatokat a legfejlettebb állattenyésztő országok mintája alapján. A küllemében is lenyűgöző állatkiállítói terület évről-évre több tenyészállatnak ad helyet. A kellemes hangulatú, magyaros stílusú, nádfedeles, fa szerkezetes állatbemutató terek tökéletes hangulatot teremtenek a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozójának.
 
Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.
 
A kiállítások rendezésénél a rendező csapat legfontosabb szempontja a szakmaiság!
 
 Ez határozza meg a kiállítás programját is. A nyilvános show-bírálatok, tenyészállat-árverések a mindenkori hazai állomány élvonalának aktuális képét tükrözik. Tükrözik a mindenkori piaci helyzetet is, hiszen az állattenyésztési ágazatok gazdaságossága kihat a kiállításon résztvevők arányára és számára. Hol a sertéstartóknál, hol a szarvasmarhatartóknál okoz lényeges problémát a kiállítás költségeinek megfinanszírozása, azonban az is megtapasztalható, hogy a tenyésztők mindent megtesznek azért, hogy részt vehessenek a hódmezővásárhelyi seregszemlén. Ebből adódóan szinte töretlenül fejlődik a kiállítás. Ennek a fejlődésnek köszönhetően az állattenyésztéshez kapcsolódó növénytermesztési gépek is egyre nagyobb számban kerülnek bemutatásra.
 
A kiállítás tematikája szinte kezdettől fogva változatlan, az előző évi program alapul vehető, de mivel egy élőállat-bemutatón csak a kiállítás előtti hetekben válik véglegessé, hogy mely állatfajból mennyi egyedet hoznak, így a bírálatok, programok részletes és végső beosztása később történhet meg, amiért türelmüket kérjük. 
 
Természetesen a jubileumi 25. kiállítást még inkább emlékezetessé szeretnénk tenni.
 
A hazai mezőgazdaság jelentős része megjelenik a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig minden - az állattenyésztéshez szükséges - szakterület képviselőit, a vetőmag előállítókat, műtrágya forgalmazókat, gépgyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit meg lehet találni a seregszemlén.
 
Bízunk abban, hogy minden kiállító, árus és látogató olyan élménnyel gazdagodik, hogy már a zárást követően tervezgetni fogja a részvételét a következő évi rendezvényünkre.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hozzájárulok, hogy a pendakft.hu weboldal látogatásakor a Penda Kft. és szerződött partnerei számítógépemen sütiket helyezzen el, melyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai és személyre szóló hirdetések megjelenítése céljából felhasználják. Bővebb információ az ​​adat​védelmi nyilatkozatban​.​


Elfogadom